נזקי מים בבית אף פעם לא מגיעים בזמן טוב. נזקי מים, כשמם כן הם – נזקים המגיעים מחשיפה למים. חשיפה ממושכת של מבנים למים עלולה לפגוע במראה של המבנה ובמקרים קשים יותר היא יכולה לפגוע גם בתפקידו של המבנה. הדרך להתמודד עם בעיה שכיחה זו היא כמובן איטום נזקי מים.
מהיכן מגיעים נזקי המים?
המים שמגיעים למבנה יכולים להגיע מצינורות דולפים, מצינור מי גשמים, ממדיח הכלים או מכונת הכביסה, מגשמים קשים, מהצפות, מלחות ולרוב גם מכשלים בעבודת האיטום של המבנה. מידת הפגיעה במבנה תלויה בגורמים מגוונים ויכולה להגיע לרטיבות, נזילה וקילוף הקיר, ובמקרים קשים יותר לעובש והצטברות חיידקים.
גם אם מדובר בנזק מתוצאה של נזילה וגם אם מדובר בנזק מתוצאה של הצפה, יש צורך לפתור את הבעיה במהירות האפשרית על מנת שהמצב לא יחמיר ויאלץ אתכם להתמודד עם פגיעה ברהיטים, חור בגג או התפתחות של עובש.
כיצד ניתן למנוע נזקי מים?
לנזקי המים עלולים להיות השלכות תברואתיות ובריאותיות. כשאתם מזניחים אזור תקול בבית ולא מטפלים בבעיה כראוי, אתם לוקחים סיכון של הצטברות חיידקים במקום והתפתחות בעיות בריאות כמו וירוסים אלרגיות ועוד. כדי להתמודד עם נזקי המים יש לבצע איטום נזקי מים, ומוטב מוקדם ממאוחר. לרוב תוכלו לבצע טיפול מונע עוד לפני הופעת הבעיה ולחסוך לעצמכם את ההפתעה. כשאתם מתכננים טיפול מונע לבעיה, חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע שמבינים בתחום על מנת שתוכלו לקבל מהם את הכלים והעזרה לפתרון איכותי ויעיל.
מי נושא באחריות נזקי המים?
כדי לדעת מי יישא באחריות איטום נזקי מים בבניין שלכם, יש צורך לחלק את הנושא לשני חלקים, רכוש פרטי ורכוש משותף:
רכוש משותף: כל נזקי הרטיבות שנגרמו כתוצאה מליקויים וכשלים ברכוש המשותף של הבניין. שוחות הביוב, צנרת המים המשותפת, צנרת המקלט ועוד, כל אלה הם באחריות כל הבניין.
רכוש פרטי: במידה ונזקי המים נמצאים בצנרת המים, הביוב, בשכבת האיטום בחדר או באמבטיה עצמה, האחריות על נזקי המים היא עליכם. במקרה כזה, כדאי לבדוק שיש לכם ביטוח מבנה מתאים ומומלץ ליצור קשר עם החברה בה יש לכם ביטוח.
איטום נזקי מים – עבודה של איש מקצוע
אם נתקלתם בבעיה של נזקי מים בבניין שלכם או בדירתכם, צרו קשר עם איש מקצוע על מנת לבצע איטום נזקי מים. אל תחכו שהבעיה תחמיר וטפלו בה בהקדם האפשרי.